След два сезона в състава на Североизточната Трета лига представителният отбор на "Локомотив" /Русе/ ще се раздели с групата. Както "Утро" писа, тимът бе завъртян на хартия в жребия за новото първенство, но няма да участва в него.
"Мога да потвърдя на 99 процента, че мъжкият отбор няма да е част от Трета лига. Очаквахме помощ и обаждания оттук-оттам, но в крайна сметка не се получи нищо. Ще хвърлим всички сили за опазване на школата", каза пред "Утро" президентът на ФК "Локомотив" /Русе/ Петър Петров.
Той бе човекът, който издържаше основно клуба. Петров финансира първо "Марисан" и върху основите на този тим положи новото, за жалост, твърде кратко начало на "железничарите".
А изначалната идея бе прекрасна - "Локо" да е нещо като поддържащ втори русенски отбор, в който да се обиграват млади футболисти от школата на "Дунав". Такъв бе примерът със Сонер Хюсеин. После начинанието зацикли и резултатат вече е ясен.
"Няма какво да коментирам. Щом сте разговаряли с г-н Петров, не виждам смисъл да добавям нещо", каза бившият вече старши треньор на "Локомотив" Ивайло Кирилов.
Той ще продължи работата си в школата на ФК "Дунав" като наставник с отбора на 15-годишните момчета. 
Това развитие на ситуацията е лош сигнал за град като Русе. Излиза, че градът не може да си позволи още един футболен отбор, при положение, че в Хитрино, Нови пазар, Суворово, Тополи и Дончево намериха минималните 70 000 лева, необходими за участието на тимовете си в Трета лига.