Обичаният български актьор Николай Урумов ще смени амплоато и ще влезе в ролята на оперетен герой. Това ще стане на русенска сцена, след като през септември с началото на новия творчески сезон в операта ще започнат репетициите на "Българи от старо време". Урумов, който напоследък не крие симпатиите си към Русе и ценителите на театралното изкуство, е приел предложението да изпълни ролята на Хаджи Генчо в една от най-харесваните български оперети. В ролята на неговия опонент в произведението на Любен Каравелов - Дядо Либен, се очаква да влезе басът от Русенската опера Емил Желев. Оперетната творба е на Асен Карастоянов, либретото е на Коста Райнов.
Както е известно, интригата в това литературно произведение се завърта около принципите на двамата възрожденци - Хаджи Генчо и Дядо Либен, които отначало се споразумяват да оженят децата си, а след това се скарват люто и развалят дозлука. В крайна сметка Лила и Павлин взе пак "се вземат", за да възтържествува любовта. 
В ролята на русенската Лила - щерката на Хаджи Генчо, се очаква да се изяви родната дъщеря на Николай Урумов Далия. Девойката е завършила столичната музикална академия "Проф.Панчо Владигеров" и вече има изяви на столични сцени.