Датите за тазгодишното издание на едно от култовите събития за русенските почитатели на твърдата музика вече са ясни. Поредното издание на "Грийн рок фест" ще се състои на площад "Свобода" на 13, 14 и 15 септември. В него се очаква да вземат участие повече от 20 русенски рок банди, които ще свирят през трите вечери на централния площад. Началото е всеки ден в 18 часа, като всички изяви са с вход свободен. 
Специалният гост тази година е супер групата "Фондацията", която ще представи в Русе своя проект "75 години Кирил Маричков". Освен това грандиозният концерт, който се очаква да бъде гвоздеят на феста, ще се проведе със специалното участие на свързалия живота си с Русе и Писанец Валди Тотев - композитор, вокалист и клавирист на легендарната група "Щурците", и Атанас Пенев, далеч по-известен сред меломаните като Наско от българските рокаджии от също толкова прочутатата група Б.Т.Р.
Организаторите припомнят, че тридневното пиршество на рока, посветено на зелената природозащитна кауза, се провежда по инициатива на русенската рок общност и китариста на именитата тукашна група "Фаворит" Владислав Маринов и сдружение "Грийн рок фест". Подкрепа музикалният празник получава от община Русе и общинската фондация "Русе - град на свободния дух" и представители на местния бизнес.