8 499 756 лева ще струва изграждането на модерна сграда с басейн до Мол Русе. Това става ясно от ценовата оферта на софийската фирма "Капитол груп". Запитването до фирмата беше отправено във връзка с необходимостта от изчисляване на прогнозната стойност за предстоящата процедура за избор на изпълнител за изграждането на модерен закрит басейн. Така Русе най-сетне ще разполага с плувен комплекс, който ще е с площ 25 635 кв.м. Цената, предложена от дружеството, не надвишава предвидените финансови средства.
Идеята е в новата сграда целогодишно да се практикуват плувни спортове и да се провеждат състезания на национално ниво. Басейнът с приемна зона с кафене, трибуна с около 300 седящи места ще бъде с размери 21/25 метра и съобразен с изискванията на Международна федерация по плувните спортове /ФИНА/. Предвижда се състезателно оборудване, филтрационни системи и инсталация за подгряване на водата.
Преди години една от русенските фирми с най-добра репутация имаше идея да строи покрит басейн върху парцела на бул. "Липник", но тогавашната местна власт се постара да удави добрите намерения във вълните на бюрокрацията, а може би и в едни други подводни течения.