1000 лева глоба и 12 месеца без книжка е наказанието за леко почерпен мъж, който решил да премести колата на свой познат, въпреки че бил изпил 50 мл уиски. Санкцията бе обжалвана пред съда, но на първа инстанция бе повърдена.
Самият мъж едва ли подозирал какво го чака, тъй като наказанието му дошло по нелеп начин. След като ремонтирали със свой приятел магазин в "Долапите", седнали в заведение да си починат. Впоследствие колегата му подкарал своята "Алфа Ромео", но малко след това бил спрян от полицаи. Оказало се, че той всъщност е неправоспособен, а колата му - със смъкнати табели, а полицаите от Криминалния отдел поискали доказателства къде е бил досега неизрядният шофьор. Затова той повикал подпийналия колега, който бил докаран на място от жена си. Униформените обаче подканили спрения за проверка да си премести колата, но той отказал, защото нямал книжка, затова по някое време извикания на помощ мъж се качил зад волана. Тогава един от полицаите се усъмнил, че мъжът всъщност лъха на алкохол и го тествал, а пробата отчела 0.71 промила. Впоследствие кръвният тест показал концентрация от 0.83.
Според част от свидетелите мъжът мръднал колата едва с 5 метра и в това се изразявало шофирането му, но според униформените били 150-200 метра, което не било за подценяване. Затова санкцията бе потвърдена, но може да се обжалва пред още една инстанция.