Общинският съвет във Ветово може да даде съгласие за финансиране на спортни организации, но не и директно да вменява задължение към кмета да извърши конкретен разход. Липсата на приет бюджет за 2019 година не е въпрос за валидността на решението. Общинският съвет няма компетентност да приема решения, с които да задължава кмета да извършва разходи.
Това казва в свое решение състав на Административния съд по пореден спор между съвета и общината във Ветово. В случая от кметския екип оспориха решение на съветниците, внесено от председателя д-р Мехмед Мехмед, които по документален път са опитали да извият ръцете на градоначалника Георги Георгиев да плати 2000 лева на клуб по тенис на маса в Глоджево. Парите били за дофинансиране на дейността на сдружение "Устрем" и закупуване на хилки за деца, гуми, топчета, екипи и участие в турнири.
Не е видно с какъв размер средства досега е бил подпомаган спортният клуб и дали с предложението няма да се надхвърли законовия праг. Това прави предложението немотивирано, отчете още съдът и отмени взетото от съветниците решение, но казусът може да се оспори пред още една инстанция. 
Това е поредният рунд от нескончаемите съдебни битки между властта във Ветово, които започнаха непосредствено след местните избори през 2015 година и едва ли ще приключат до новите избори през октомври.