Недоказано обвинение за корупция било прекратено след 5 години разследване и така и не довело до присъда за граничен полицай. Въпреки това животът му се превърнал в истински кошмар и затова униформеният поиска възмездие от прокуратурата.
Става въпрос за една от шумните акции от времето, когато вътрешен министър бе Цветан Цветанов. А конкретният случай е от 14 декември 2010 година, когато според разследващите от Софийска градска прокуратура русенският граничар поискал с потриване на пръсти подкуп от преминаващ тираджия, за да го пусне да мине Дунав мост. След като получил 5 долара, му благодарил и го пуснал по пътя.
На 20 януари полицаят с 10-годишен стаж бил официално обвинен и задържан в ареста. Ден по-късно Цветанов излезе с гръмките изказвания, че 14 граничари, които редовно събирали малки суми от преминаващите през Дунав мост, са задържани. Беше посочено, че шофьорите дори били принуждавани да обменят валута в близките чейндж бюра, тъй като подкупите трябвало да бъдат само в български лева. Понякога полицаите дори влизали в превозните средства и си вземали цигари и алкохол.
За шокиращите изявления обаче така и не били събрани категорични доказателства. Затова 5 години по-късно, след престои и в русенския, и в софийския арест, а след това и под парична гаранция, делото било прекратено, а обвиненията - снети. Междувременно обаче русенският граничар бил уволнен, наложило се да се препитава дори като общ работник, както и да се регистрира в Бюрото по труда. Целият му живот се променил, сринал се психически, отдръпнал се от живия живот и затова поиска прокуратурата да понесе отговорност за състоянието, до което го е докарала. Той поиска 20 000 лева обезщетение за причинените емоционални щети, както и 500 лева, които е платил за адвокатски хонорар. 
На първа инстанция Районният съд прецени, че справедливата компенсация за граничаря е наполовина от исканата и осъди държавното обвинение да му плати 10 000 лева плюс 500 за защитник. Решението може да се обжалва.