Преправени документи, които да изглеждат така, сякаш автомобилът им е изряден и с платен пътен данък, докараха до съд съпрузи. Години по-късно се оказало, че част от документите били различни от официално ползваните по онова време, като дори били издадени в неработен ден.
Случаят поставя началото си още през 2010 година, когато семейството се сдобило с джип "Гранд Чероки", но решило да си спести плащането на данъци и не го регистрирало в общинската служба. По-късно те решили да продадат автомобила, а за целта на няколко пъти прибегнали до използване на фалшиви документи. Първо с идеята, че джипът е купен по-късно, за да не излязат задълженията, които му се водят, а след това и с преправени квитанции, че данъците му са платени.
Четири години по-късно поредна собственичка на джипа отишла в общинската дирекция да плати данъците, когато нередностите лъснали и така през 2014 година започнала проверка. Кой обаче реално е фалшифицирал документите, така и не било установено, но самото им съзнателно ползване пред официални лица бе достатъчно, за да донесе присъди на двамата. Те докрай оспориха вината си, но въпреки това дамата бе окончателно наказана с 9 месеца условна присъда с 3-годишен изпитателен срок, а съпругът й бе освободен от носене на наказателна отговорност и бе глобен с 1000 лева.