Управител на заведение въртял сделки с дрога на различни адреси в града. Това е тезата на прокуратурата, която при претърсвания на 30 юли в няколко свързани с него жилища открила марихуана и метамфетамин. Заради това от обвинението поискаха 49-годишният Георги Н. да бъде задържан за постоянно в ареста. Адвокатът му обаче беше категоричен, че той е болен и килията е последното подходящо място за него. Бил хипертоник, отделно имал счупване по гръбнака и лявата страна на тялото му изтръпвала и затова било наложително експертиза да изследва дали арестът няма да го разболее съвсем. 
"Медицинските документи по делото показват, че хипертонията и другите му заболявания датират още от 2008 година. Последната епикриза на Георги е от 20 юли, от която става ясно, че му е извършено лечение, рехабилитация и кинезитерапия, спешният момент е овладян, а болестта му е в ремисия. Затова няма нужда от нов преглед и експертиза", обоснова се прокуратурата.
"От ремисията няма да има и помен, щом постои в ареста. Напротив - състоянието ще му се влоши, а в такива случаи движенията на левия му крак блокират и е невъзможно да се обслужва с лявата ръка. Отделно, че му е предписан диетичен режим на хранене, който арестът не може да му предложи", изтъкна още адвокатът на Георги.
От държавното обвинение отново контрираха, като посочиха, че състоянието му се влошава при физически усилия, а никой не планувал да го натоварва по такъв начин. Болестта му била нелечима, а можела единствено да се регулира.
Иначе Георги обясни, че като управител получавал към 800 лева заплата и действително се водел официално на адрес в кв."Дружба 3", но реално живеел в къща в кв."Родина". Данни по делото показват, че още през 2006 година е съден за сводничество, но вече е реабилитиран. На 30 юли на неговите адреси разследващите открили 450 грама марихуана и неустановено все още количество метамфетамин, като бил хванат в крачка, докато спазарява 2 грама от канабиса.
В крайна сметка Окръжният съд прецени, че действително няма нужда от назначаване на медицинска експертиза и отхвърли настояването на защитата. Не бяха приети и доводите, че задържането на Георги ще е репресия и предварително изпълнение на евентуална бъдеща присъда, затова той бе вкаран в ареста за постоянно. Мярката обаче може да се обжалва.