„Разследващите трябва да покажат до някаква степен истината, която ще стане ясна в съда. Много бързо забравяме какво се случило преди дни. Тези обвиняеми лица обикаляха студиата (на телевизиите) и обясняваха, че нямат нищо общо с тази атака срещу НАП”, заяви пред бТВ директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов по повод безпрецедентното разпространение на доказателства от обвинението.

„Това, което беше изнесено от Прокуратурата, е плод на работата и неспането на служителите на ГДБОП, които са събирали тези доказателства. Нека да види обществеността какви са тези хора. Това, което беше изнесено, е само една малка част”, каза Спиридонов, според когото разследваните са създавали настроения срещу разследващите и са искали да подведат общественото мнение.

„На компютъра на този младеж (Кристиян Бойков) открихме писмото, което беше разпратено до медиите с файловете от НАП”, разкри Спиридонов, който е категоричен, че имат доказателства, че файлът с данните от НАП е бил манипулиран на същия компютър.

„На този са базите данни от НАП, които не са разпространени. Всяко едно действие на компютъра е фиксирано с логове и се вижда кой го е извършил”, разкри директорът на ГДБОП.

На въпроса как са успели да пробият защитата на компютъра на Кристиян главният комисар заяви с усмивка: „С хитрост и лукавост”. „Тези лица са пример на това как може да станеш жертва на собствената си охранителна система. Колегите установиха въпросните пароли чрез камерите”, разказа Спиридонов.

„Никога не сме работили с „ТАД Груп”, каза шефът на ГДБОП по повод на твърденията на търговския директор на компанията Георги Янков, че е имало сътрудничество между фирмата и полицаите, разследващи киберпрестъпления.

„Мотивът за престъплението ще стане ясен в съда”, загатна Спиридонов и намекна, че има още доказателства, които не са разпространени.