Президентът на ФК "Дунав" д-р Симеон Симеонов ще се оттегли от управлението на клуба, съобщи самият той на среща с феновете. И им предложи: "Като собственик на клуба и на фирмата, която концесионира базата в "Здравец", ще ви прехвърля акциите срещу символична цена от по 1 лев. Все пак по закон става дума за продажба. Ще получите клуб без никакви задължения и с 300 000 лева в касата", шокира д-р Симеонов най-верните привърженици на отбора. 
Той уточни, че активистите от "Дунав завинаги" ще имат време от два месеца да търсят спонсори, да умуват върху управленски решения и да поемат юздите на ФК "Дунав". Дотогова щял да стои зад тима и да се грижи редовно за заплатите и премиите на футболистите. 
Основният мотив за оттеглянето му били 10-те президентски години, в които се изчерпал емоционално и физически. 
"Всекидневно се грижа за финансирането на отбора и това е една допълнителна непосилна тежест на фона на работата ми. Аз съм хирург и извършвам по 80 операции на месец. Написал съм 120 писма за спонсорство. Насреща - нищо! На този етап получаваме помощ от само две фирми - "Нетуоркс" и "Берус". Другите рекламни пана на стадиона са за цвят - колкото да не е празен. Спонсорските ни договори са с "Ефбет" и "Уинбет", уточни д-р Симеонов. 
"Едва ли има човек, управлявал "Дунав" толкова много време. Чувствам се изчерпан и много уморен", каза президентът на клуба. 
Според него футболът в този "емоционално мъртъв град" можел да се държи на крака само по два начина - или с мощен спонсор, или от фенска посещаемост с минимум по 7000 зрители на мач. В случая го нямало нито едното, нито другото.  
Старши треньорът на отбора Людмил Киров бил запознат с намеренията на президента, футболистите пък нямало защо да се притесняват, тъй като били професионалисти и трябвало да играят за възнагражденията си.
Д-р Симеонов декларира, че ще завърши второто голямо игрище с изкуствена трева в "Здравец" и че няма да загърби детско-юношеската школа.
Той говори и за онези чуждестранни инвеститори, за които зрееха надежди през пролетта, че могат да влязат в клуба. От думите му се разбра, че чужденците направили анализ на Русе като град и на Градския стадион като инфраструктура.
"И си тръгнаха с 200 /километра/ в час. Това е истината. Вижте как изглежда стадионът!", посочи той.
Усилията му да намери собственик на клуба стигнали и до азиатска фирма. Договорът с "Глобал Спорт", която така и не бе конкретизирана като местонахождение, бил подписан преди месец. Оттогава не била направена обаче и крачка напред. За да увери, че контрактът е налице, д-р Симеонов показа на смартфона си българския му вариант. Движение по него обаче на този етап нямало. Клубният шеф вметна, че ако контрактът влезе в сила, "Дунав" би трябвало да е в Топ 6 по бюджет сред клубовете у нас. Но...
И върна топката към феновете: "Вие сте на ход. Съветвайте се, мислете, готов съм да ви съдействам".
И увери, че футболистите няма да бъдат загърбени. Като доказателство приведе пример, че момчетата ще си получат заплатите и премиите за победата срещу "Царско село".
Отговорът му на глас от залата, който попита дали решението му няма някаква връзка с идните местни избори, той бе категоричен: "Никаква връзка! Не желая да говорим за политика".