Многократно санкциониран и засичан в нарушения на пътните правила и шофиране без книжка мъж чу окончателно "затвор" след поредното погазване на закона.
Ромът, който никога не е имал книжка, седнал зад волана на "Рено Сценик" на 29 юли миналата година. Към 10.20 часа, докато карал по улиците на Ветово, забелязал патрулка и веднага побързал да вземе мерки. Отбил встрани на пътя и както бил на шофьорското място, ловко се промушил между предните седалки, без да излиза от колата, и седнал директно отзад. Полицаите спрели до автомобила, видели, че няма никой друг в него, а мъжът стои сам на задната седалка. Проверка показала, че е неправоспособен, след което бил откаран в районното и впоследствие стигна до съд.
В зала той бе категоричен, че обвинението му се крепи само на думите на униформените, които предварително се уговорили каква ще е версията им. Решили да го натопят, защото отказал да им стане информатор, и го наказали с дело. Отделно полицаите нямало как да видят кой е шофирал колата, тъй като били на километър разстояние от него. И помоли съдебния състав да бъде оправдан, за да работи и изхранва децата си.
Синът му пък опита да спаси баща си от затвора, като посочи, че той е шофирал колата, но при вида на полицаите се измъкнал набързо и се е скрил в багажника. Когато униформените започнали проверката си, той успял да избяга от леко отворения багажник и затова не бил забелязан от тях. Съдът обаче обърна внимание, че версията му драстично се разминава с твърденията дори на неговия баща и няма как да я приеме за правдоподобна.
Вместо това магистратите обърнаха внимание, че ромът е осъждан 4 пъти по същата причина, както и за шофиране след употреба на алкохол, 8 пъти е санкциониран за тежки нарушения, а отделно има присъди за кражби и побои. И тъй като не си взел поука от досегашните наказания, единственото разумно решение било да бъде вкаран зад решетките. Затова бе осъден на 2 години и половина строг затвор и 700 лева глоба. Присъдата стигна до обжалване, но втората инстанция я сметна за справедлива и окончателно я потвърди.