4 номинации за кмет на община Ветово са излъчени по време на събранието на ГЕРБ в понеделник вечерта, научи „Утро“. Двама от издигнатите кандидати са членове на местната партийна структура, а другите двама - от гражданската квота. Един от симпатизантите се отличавал с повече подкрепа и фигурата му изпъквала. Кои обаче са имената им, от ГЕРБ предпочетоха да не назовават, тъй като чакат утвърждаването им от Изпълнителната комисия на партията след 10 август. По информация на „Утро“ основният кандидат, на когото залагат, е Петко Ахмаков. Той вече е бил на ръководния пост, като 2 години е бил служебен кмет в началото на 90-те години, след което е спечелил един мандат с ДПС.
Почти сигурен претендент за пети мандат се очертава да е настоящият кмет Георги Георгиев, който традиционно се издига от коалиция „Бъдеще за всички“. Негов основен опонент обикновено е д-р Мехмед Мехмед от ДПС, който също е предвидим участник в изборната надпревара. След последните местни избори те водиха безпрецедентна съдебна битка с броене на бюлетини кой е законно избран кмет, а накрая се оказа, че Георгиев е големият победител с 8 гласа повече.
„Няма взето решение нито за кандидат за кмет на общината, нито за населените места. От нашата коалиция имаме достатъчно силни кандидати. Засега никоя партия не е заявила подкрепа за нас, но очакваме да получим. Наш единствен опонент на изборите е ДПС“, коментира за „Утро“ кметът Георгиев.
На събранието си ГЕРБ са излъчили и 22 номинации за общински съветници при общо 17 места в местния съвет. 
„80% от имената в листата са нови и от различни етноси предвид спецификата на общината. Има много младежи и представители на гражданската квота. Целта ни е обновяване, тъй като в общината се търси промяната“, заяви общинският лидер на ГЕРБ д-р Андриан Райков.
От партията съобщиха още, че ще се борят за кметски места в Глоджево, Сеново и Кривня. За всяко от селата партийците са се спрели на една номинация. Сега тяхно е ръководството само в Кривня, където кмет е Реджеб Аков. В Глоджево управлява Адем Хаджимишев от ДПС, а в Сеново - Инна Георгиева от БСП.