Момче, което самичко се прибирало към дома си в късните вечерни часове, било застигнато и заговорено от голяма компания. То толкова се уплашило какво са му намислили тийнейджърите, че извадило всичките си пари и доброволно предложило да му ги вземат. А в замяна било бито и блъскано в дърво.
Случаят се разиграл в района на Пантеона на 29 януари 2018 година към 22.45 часа. Тогава групичката от шестима се разхождала по алеята край детската площадка, но по някое време на един от тийнейджърите му се допушило. Нямал цигара, затова поискал от свой приятел, но и той нямал. Видял момчето, което вървяло близо до тях, и решил да поиска от него, макар да не го познавал. Настигнал го, попитал го дали ще го почерпи с една цигара. В същото време се приближили и останалите младежи и момчето се уплашило да не го набият, затова обяснило, че не пуши, но може да даде пари на компанията, с които да си купят няколко кутии. Единият заявил, че не искал пари, но друг младеж се поблазнил от предложението и казал да ги дава. Тогава момчето извадило 40 лева и им ги подало.
Тийнейджърът се пресегнал да ги вземе, но друг от компанията го изпреварил и взел парите. Тогава без причина двама от младежите се нахвърлили върху беззащитното момче, удряли го и го блъскали в дърво, а накрая единият побойник дори го ритнал в корема. Момчето извикало от болка, присвило се и паднало на земята. Двама от дружинката се уплашили и побягнали, но други двама помогнали на набития да се съвземе и го сложили да седне на пейка. След това тръгнали след приятелите си, а по пътя била разпределена плячката, като всеки получил по 5 лева, а с остатъка от 10 лева си купили две кутии цигари. 
След като се почувствал по-добре, набитият сигнализирал на спешния телефон 112 за грабежа. Два месеца по-късно му върнали парите, но побойниците - на 16 и 17 години, стигнаха до съд. За хулиганското си поведение те бяха наказани с обществено порицание, като бе посочено присъдите им да бъдат обявени на публично място в училищата, в които учат - в Гимназията по транспорт и Гимназията по корабоплаване. Наказанията не са обжалвани и вече са влезли в сила.