Грамадна торта, украсена със захарни репродукции на две от картините на Гриша Господинов, поднесе дъщерята на художника при закриването на изложбата на нейния баща в залата на "Борисова" 6. Художникът се притесни да разреже тортата и да почерпи гостите, за да не нареже и сладките "платна" с названията "Два свята" и "Тунел". Но дъщерята ловко ги свали от сладкиша, като увери баща си, че захарните репродукции ще могат да се запазят за дълго време. 
Всъщност, тортата бе подарък за рождения ден на художника. Много цветя и поздравления получи той за своята 67-годишнина. А сред задължителните пожелания беше да се справи час по-скоро със заболяването, за което му предстои лечение в чужбина. Желанието да се помогне на автора да набави голямата сума, нужна за това, бе причината в залата да се постави дарителска кутия за времето на експозицията. 
В неделя вечерта, на рождения ден на художника и ден преди изложбата да приключи, стана ясно, че в кутията са събрани 550 лева. Това обяви актрисата Дина Шошева, която направи и още един приятелски жест към Господинов. Нейна и на бившия областен управител Румен Януаров е идеята да се организира томбола за хората, които са пуснали свои дарения. Листчета с номерата, получени от дарителите на специални талончета, бяха разбъркани грижливо и Дина Шошева започна да тегли номерцата. Предварително бе обявено, че картината ще я получи човек, който присъства в залата. Така на третия път листчето посочи... невръстната Дебора, внучка на Гриша Господинов. Художникът енергично се възпротиви на това: "Аз на нея ще й подаря друга картина, и не само една! Сега искаме да зарадваме някой друг, който не е моето семейство!". 
Така тегленето на листчетата продължи, докато поредното печелившо номерче не се оказа... на самата Дина Шошева! След кратко смущение тя реагира по следния начин: "Аз исках да направя дарение на фонда на Русенската художествена галерия, мислех да подаря едната от двете картини на Гришата, които купих, но сега ще подаря тази, която печеля от томболата". 
Така живописното платно "Отминала епоха" на Гриша Господинов в скоро време ще стане част от богатата колекция с произведения на изкуството на РХГ.