Тиражираната първо в „Утро“ новина, че футболистите на „Локомотив“ /Русе/ Мартин Иванов и Огнян Брайнов са играли в контрола с екипа на „Бенковски“ /Бяла/, задава логичния въпрос дали русенският отбор няма да преустанови участието си в Трета лига. По тази тема разговаряме с председателя на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс.

- Г-н Димитров, какво става в "Локомотив"?
- Първо искам да кажа, че не съм безразличен към този клуб, тъй като съм бил треньор на мъжкия отбор. През 2001 година спечелихме промоция за "Б" група, но по стечение на обстоятелствата нямаше кой да застане финансово зад състава. Положението сега е подобно. Президентът на клуба Петър Петров казва в прав текст, че сам не може да издържа тима и аз го разбирам. Ще е нужна помощ.
- Откъде може да дойде тя?
- Не мога да скрия, че общината бе рамо на "Локомотив". Тя обаче не може да задели финансов ресурс до края на тази година. Няма право. Ако помогне, ще го направи през следващата. 
- Тоест?
- Ще са нужни свежи пари, с които да се стартира новото първенство на Трета лига. Като председател на Областния съвет трябва да заявя официално на 2 август във Варна дали "Локомотив" ще остане, или напусне групата.
- Откъде ще дойдат тези свежи пари?
- Русенският бизнес може да помогне за начало. Ще е срамно Хитрино и Нови Пазар да имат отбори в Трета лига, а Русе да няма. 
- Колко средства са необходими за издръжката на един клуб с роля в Трета лига?
- Около 70 000 лева на година. 
- Какво може да се направи сега?
- Да се върви към свикване на общо събрание. Надявам се, че градът ще застане зад "Локомотив". При това не става дума само за мъжкия отбор, тъй като клубът поддържа и формации с детско-юношески гарнитури. Ще е грехота да се събори нещо изградено.