Досегашният кмет на Ценово д-р Петър Петров е единствената номинация на ГЕРБ за предстоящите местни избори в малката община. 49 души са гласували единодушно за неговата кандидатура и не са пожелали да издигнат друг свой член, потвърди самият той пред "Утро". 
Подкрепени за следващ мандат ще бъдат и досегашните кметове и кметски наместници по селата на територията на община Ценово. Новости обаче ще има по отношение на общинските съветници. Те бяха предвещани още през пролетта, когато ГЕРБ свали доверието си и изключи от партията председателя на съвета и вече бивш общински ръководител Галина Георгиева, както и нейната родственичка Боряна Георгиева. Те вече няма да са кандидатури на ГЕРБ.
За водач на листата със съветници от ГЕРБ-Ценово са издигнали настоящия общински лидер Тодорина Тодорова. В листата се предлага да влезе още местният организационен секретар на партията Младен Николов, както и досегашните съветници Тончо Тончев, Полина Панева и Пламен Пантелеев. Тъй като е арендатор, Георги Григоров няма да бъде включен в листата, защото по закон няма това право. Друг съветник от ГЕРБ, който ще отпадне, е Емил Божков, като се твърди, че той е със слаба подкрепа. На тяхно място местната структура предлага ветеринарят д-р Иво Драгозов, както и двама представители от гражданската квота, между които и тамошна учителка.
Вероятно и Ценово ще бъде поле на люти и кални предизборни битки, тъй като бившият кадър на ГЕРБ Галина Георгиева вече е заявила намеренията си за борба за кметския пост. По неофициална информация тя разчитала на подкрепата на Патриотите. Отделно стана ясно, че е завела дело срещу кмета Петров с твърдения, че е уронил престижа й и затова трябва да й плати обезщетение. Оказва се, че бившите съотборници ще мерят сили и на предизборния, и на съдебния фронт. Била ясна и кандидатурата на БСП за ръководния пост като слуховете са, че за него ще се бори Росен Миланов.