До края на седмицата в 16-те структури на ВМРО в Русе тече процедурата по номиниране на кандидати за кметския пост в града. Това съобщи вчера зам.-председателят на националната организация на войводите и народен представител Искрен Веселинов. Той уточни, че вече има четири заявени номинации, на трима мъже и на една жена. 
През първата десетдневка на август ще стане ясно окончателно кои ще бъдат номинираните, добави Веселинов. И запази желязно мълчание по конкретните имена, като увери, че скоро те официално ще станат публично известни. Политическата мълва сочи като твърде сериозни шансовете сегашният областен управител Галин Григоров да бъде в челото на войводския списък с предложения за гранодачалник. Голяма била вероятността сред номинациите да бъде и младият и амбициозен Иво Пазарджиев. Колкото до жената, за която спомена Искрен Веселинов, единственото, което стана ясно, е, че тя не е член на ВМРО, но очевидно печели симпатиите на някои от членовете на организацията.   
Веселинов изрази желанието на ВМРО да води сериозен диалог с политически формации и граждански обединения извън ГЕРБ и БСП. Ние ще отправим апел за такива разговори, за да се постигне консолидация на разумно и позитивно мислещите хора, каза Веселинов. И припомни, че от ВМРО са готови да обсъждат проблемите на града и пътищата за тяхното решаване с всички, освен с етническите партии като ДПС, ДОСТ и НПСД на Касим Дал.