Седмицата ще започне буреносно за Северна и част от Западна България. Интензивни валежи и гръмотевични бури се очакват в 11 области, където е обявен и жълт код.

Кодът е в сила за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Ловешка, Габровска, Плевенска, Великотърновска, Русенска, Пернишка, София град и София област. В тези области се очакват обилни валежи и гръмотевични бури, на места се очакват и градушки. Вятърът ще бъде северозападен в местата с валежи, в Източна България – североизточен, ще прониква хладен въздух и температурите ще се понижат, но в Централна и Южна България все още ще бъде горещо. В местата с гръмотевични бури температурите ще бъдат около 27-28 градуса, а в Централна и Южна България до около 35 градуса. В края на деня валежите ще спират.

Във вторник валежи се очакват отново в северозападните райони на страната, но по-слаби. Температурите ще бъдат между 28 и 32 градуса. В сряда отново се очаква слънчево и горещо време, като температурите ще достигат около и над 35 градуса в голяма част от страната, за София очакваната температура е около 31 градуса.