28-годишен русенец и спътникът му са арестувани зрелищно, след като БМВ-то им не спряло на стоп-палка и се наложило две патрулки да ги гонят.
В събота следобед полицейски автомобил бил спрял срещу икономическата гимназия на ул."Борисова" и контролирал движението. Радарът показал, че идваща от Централна гара кола се движи с висока скорост и единият униформен вдигнал палката, но съмнителното БМВ профучало покрай него и завило със свистене на гуми по ул."К.Иречек". Патрулката тръгнала след него, като повикала на помощ колеги с друг полицейски автомобил. 
След завоя шофьорът на бавареца изгубил контрол над волана, ударил няколко паркирани коли до магазин "Евас" и завил срещу знака за еднопосочно движение по ул."Буров" към Американското пазарче. В това време от бул."Скобелев" срещу него се появила друга патрулка, от която излязъл униформен и вдигнал палката. Беглецът с БМВ-то се насочил директно към него и само бързата му реакция го спасила от силен удар. Все пак колата го закачила леко, ожулила патрулката по цялата й дясна страна и се насочила обратно към ул."К.Иречек" по ул. "Пенчо Славейков". Там обаче го чакал другият полицейски автомобил и го принудил да спре точно до редакцията на "Утро".
От колата са извадени двама стари познайници на Първо РПУ, наркомани и дилъри на дрога. Шофьорът бил свален на земята с белезници, а другият бил принуден да постави ръцете си на капака на патрулката. При направения обиск в колата и в дрехите им са намерени дози с наркотици и хиляда лева в различни по номинал банкноти. При проверката на автомобила станало ясно, че регистрационните табели на БМВ-то са на друга кола.
Двамата задържани са вкарани в ареста за 24 часа, а вчера следобед мярката им бе удължена на три денонощия.