След едномесечно затишие ало измамници успяха да подлъжат пенсионерка да им даде последните си спестявания. Схемата на измамата е до болка познатата заблуда за подпомагане на полицията в борбата й с престъпници.
На телефона на 73-годишна русенка се обадил мъж, която я заплашил, че ако не му даде 10 000 лева, ще дойде в тях и ще я убие. Пенсионерката прекъснала връзката, но след малко телефонът пак звъннал. Този път мъжки глас се представил за служител на Криминална полиция и я уведомил, че е подслушвал телефона й, защото тя била в списъка на група престъпници. "Чух какво те заплашиха и ти предлагам да изпълниш искането им, като събереш всичките си пари и ги отнесеш до мястото, където ти кажат. Ние ще ги проследим и заловим с доказателствата в ръце, а после ще ти върнем парите", казал мнимият криминалист и жената се хванала на въдицата. 
След малко телефонът й пак звъннал и се чул гласът на първия мъж, който я попитал дали ще му даде десетте хиляди лева или да дойде у тях и да я пребие до смърт. Пенсионерката казала, че има само 6500 лева, след което била инструктирана да ги занесе до пътен знак над Централна гара, тъй като живеела в района. Заръката била изпълнена, но след като до късния следобед никой не я потърсил, за да й върне парите, тя подала сигнал на истинските полицаи.
Това е тринайстата измама в Русе от януари насам, като излъганите са се простили с 94 400 лева.