Минимум 5 пъти откакто е задържан на 30 май, рамото на Ерсин Е. се е изваждало, което довело до конвоирането му в УМБАЛ "Канев", за да бъде намествано. В отделни случаи се намесвал и фелдшерът на ареста. Дали обаче самият 30-годишен, сочен за дилър, мъж не спомага за непрекъснатото вадене на рамото или заради луксацията се налага операция, предстои да се произнесе назначена съдебно-медицинска експертиза. Заключението на двамата лекари обаче все още не е готово, а вчера състав на Русенския окръжен съд не видя доказателства арестът да пречи на здравословното състояние на Ерсин и не го освободи. Освен че трябва да продължи престоя си в килия, той получи забрана да иска по-лека мярка през следващите 2 месеца, но решението може да се обжалва.
30-годишният мъж е с обвинение за държане с цел разпространение на 50 грама хероин. Досега обаче това количество наркотици не е намерено. Още при задържането му в хотелска стая са открити 4.7 грама хероин, които той твърди, че са за лична употреба. Никакво друго вещество не е намерено нито в него, нито в приятелката му, нито в някое от жилищата, в които живеят, заяви адвокатът на Ерсин и настоя съдът да го пусне под домашен арест. Защитата посочи и че има принципно съгласие за сключване на споразумение с прокуратурата за наказанието на мъжа, което да е условно, тъй като той е неосъждан. 
На Ерсин предстоял и ядрено-магнитен резонанс, който да покажел действително дали може да продължи да обитава ареста и да лекува рамото си при условията там.
Преди години той е хващан отново с наркотици, но заради незначителното количество, се е разминавал само с глоба.