Известен на полицията 21-годишен наркоман е заловен, след като причинил катастрофа и избягал от местопроизшествието. В четвъртък в ранния следобед в района на ДЗС надрусаният младеж се блъснал челно с колата си в друг автомобил и с пълна газ отпрашил към Русе. Потърпевшият водач се обадил на тел.112 около 13.40 часа и съобщил, че ауди го е блъснало челно и е избягало. Наряд на Първо РПУ направил обход в "Дружба 3" и до бл.35 забелязал кола от същата марка с огъната предница.
Автомобилът е спрян за проверка. Оказало се, че зад волана е стар 21-годишен познайник на униформените, който освен че употребявал дрога, активно се занимавал и с разпространението й. При обиск в колата са намерени дози с марихуана, пликче с таблетки екстази, две електронни везни с остатъци от трева по тях. 21-годишният си признал, че дрогата и везните са негови, след което е отведен в ареста. Случаят е докладван на Районна прокуратура.
Предния ден вечерта униформени от Първо РУ се натъкнали на други двама известни дилъри на дрога. 28-годишен русенец и приятелят му на 38 години били заловени на кръстовището "Васил Левски"-"Даме Груев" в 8 часа вечерта, след като бил спрян за проверка русенски "Мини Купър", управляван от по-младия мъж. При обиска в шофьорската врата, до скоростния лост и в портфейла на водача са открити пликчета с бяло кристално вещество. Мъжът отказал да бъде изпробван за наркотици и автоматично е наказан с акт за 2000 лева глоба и отнемане на книжката за 2 години. Двамата са отведени в управлението, а в четвъртък са направени обиски по домовете им. В апартамента на 38-годишния са открити пликчета с метамфетамин, а във фолксваген на другия, паркиран в двора на къщата му, е намерена кутия от цигари, в която имало три свитъка кристално вещество.