Русенски футболист ще води атаката на "Царско село" в мача срещу "Дунав" днес. Той направи през миналия сезон истински фурор с 29 гола за "царете" в първенството на Втора лига и бе с основна заслуга отборът му да стигне до промоция в елитния ешелон.
Георги Минчев е роден на 20 април 1995 година в Русе. Като ученик в "Отец Паисий" тренира първо в школата на "Аристон". Два сезона по-късно минава през успешни проби и е приет в школата на "Литекс" /Ловеч/. Има участия за всички гарнитури на ловешкия клуб. 
Христо Стоичков, тогава на работа в "Литекс", му отваря вратите за представителния отбор през 2012 година. Централният нападател подписва първия си професионален договор година по-късно. Дебютът му е в мач срещу ЦСКА. 
След време е и с екипа на "червените", но получава малко шансове за изява. 
Има мачове за всички юношески национални гарнитури, както и за младежкия тим на страната.
Типичен таран, Минчев е много опасен в борбата за високи топки. Може би не изглежда чак толкова фин техник, но е силен физически и не се бои да влиза в единоборства със защитниците.
След дълги години едно наше момче се завръща в родния си град и по ирония на съдбата ще атакува вратата на "Дунав". 
Бранителите в светлосиньо трябва да имат едно наум, че ги чака битка с отличен централен нападател в разцвета на силите си.