Футболистите на "Дунав" ще играят днес от 18.30 часа ключов домакински мач срещу новака в Ефбет Лига "Царско село". Двубоят е със сериозен залог, защото победа на русенския отбор след двете загуби на старта в шампионата ще свали напрежението в клуба. Евентуалните три точки ще заредят и хората на Людмил Киров с повече самочувствие. 
Гостите от "Царско село", чийто старши треньор е бившият футболист на "Дунав" през 80-те години Никола Спасов, са с актив от една точка.
Добрата новина в лагера на "Дунав" е, че Киров ще може да ползва дошлия през седмицата от "Черно море" Мартин Костадинов. Няма да е никаква изненада, ако младежът започне като титуляр.
Халфът Свилен Щерев, който пропусна първите два мача, също ще е част от основната група.
Междувременно към отбора на "Дунав" се присъединиха двама нови футболисти, научи "Утро". И двамата са централни защитници. Става дума за българи, играли доскоро в първенството на Тайланд. Сигурно е, че те ще са извън сметките на Киров за този кръг, тъй като ще са на тренировка и половина. 
В навечерието на мача срещу "Царско село" старши треньорът пуснал на видео запис от мача срещу "Ботев" /Пловдив/ /1:4/. Бил направен анализ на детинските грешки в защита. 
"Допускаме много леки голове. Не бива да повтаряме тези фрапантни грешки", обърнал се Киров към футболистите.