Младо лисиче е вероятно най-необичайният посетител на древната римска крепост Сексагинта Приста в Русе. Животинката често се появявала около Паметника на моряка, като понякога правела това и през светлата част на деня. След като похапвало по нещичко, намерено на тротоара покрай къщите на хората, лисичето продължавало разходката си по алеята на крепостта. Понякога полягало там и спокойно наблюдавало какво се случва наоколо. 
Животинчето е дружелюбно и мирно настроено, разказа в "Утро" Чавдар Цветков, който донесе снимки, които е направил на опашаткото. Според него лисичето вече е наясно, че не всички хора са добронамерени - наскоро, докато хрупало намерени в пликче курабийки, усетило, че някой наближава, и побързало да се скрие в храсталака. Когато се убедило, че нищо не го заплашва, излязло от скривалището си и дояло намерената храна. 
Преди известно време заедно с него излизаше и една по-голяма лисица, вероятно майката, но напоследък то се появява само, каза Цветков. Самият той се разтревожил, след като почти месец животинката не се мяркала наоколо и се притеснил да не би с нея да се е случило нещо лошо. Лисичето обаче отново започнало да излиза на своите следобедно-вечерни рейдове - живо, здраво и все така любопитно. Най-често се появява в събота и неделя, направо ще речеш, че съвсем съзнателно избира уикенда за тукашните си разходки, коментира русенецът.