Новината, че футболистът на "Черно море" Мартин Костадинов ще играе под наем за "Дунав" до края на годината, бе малка изненада. Още повече, че това момче бе избрано през 2017 година за играч номер 1 на Варна в конкуренцията на местни звезди като Георги Илиев и минаваше за бъдеща звезда до адаша си Мартин Минчев.  
Кой е Мартин Костадинов?   
Високият 178 сантиметра "моряк" е роден на 13 май 1996 година. Той е юноша на родния си клуб и бе част от процесите в "Черно море" за налагане на собствени играчи. 
Първият му официален мач за варненския тим бе през сезон 2013-2014 година. В последното първенство записа общо 15 мача, в повечето случаи като резерва.
За таланта на младежа може да се съди по факта, че  стигна и до младежкия национален отбор. 
Основната му позиция е на ляв краен бранител, но заради универсалните си качества го ползват и като полузащитник.
"Мартин е много скромен, дори свенлив. Като човек прави на мравката път, но на терена блести с упоритост и борбеност", казват капацитети за новото попълнение на "Дунав".
Много хубаво, само дето този футболист ще играе в Русе като преотстъпен. И все пак да се надяваме, че може да помогне, защото е момче с безспорни качества.
Затова е и малко учудващо, че старши треньорът на "Черно море" се отказа временно от услугите му. Изглежда във Варна разполагат с толкова силни футболисти, че и талантливо момче от школата не може да се вреди сред титулярите. 
Да им завидиш на черноморци.