Бой с дървен кол отнесъл 58-годишният Илия Александров заради фриволното си поведение, грозни епитети и опипване на жената на свой познат. Тежките удари пратили мъжа в болницата и макар да бил изписан след неколкодневно лечение, той издъхнал. 
Побоят се разиграл още на 20 септември миналата година в центъра на Ветово, а камери записали детайлно случващото се. Илия починал на 10 октомври. Едва в началото на седмицата, на 22 юли, соченият за негов убиец бе официално обвинен и задържан. Причината - 9 месеца се чакало експертното становище на медиците от какво е издъхнал Илия и едва след като категоричният извод бил, че е намерил смъртта си заради нанесените травми при побоя, разследващите прибегнали до задържането на Пламен. Вчера прокуратурата настоя той да бъде вкаран за постоянно в ареста.
42-годишният Пламен Парушев има 7 отделни присъди, като още през 1997 година е осъждан за друго умишлено убийство. След като бил предсрочно освободен от затвора той отново престъпил закона, като отправил закана за убийство, размахал нож и наранил друг човек. Това показва, че е склонен да посяга на живота на другите и има ниска степен на задръжки, изтъкна прокуратурата.
Пламен и Илия били от една и съща прослойка, живеели ден за ден, често злоупотребявали с алкохол и се препитавали с каквото намерят.
Самият Пламен беше искрено недоволен от искането да бъде вкаран в ареста, и то с обвинение за умишлено убийство. Той обясни, че 9 месеца е живял във Ветово, занимавал се с бране на билки, без да се укрива и не би го сторил и сега. Отделно заяви, че не е искал никого да убива, като призна, че е удрял и бил Илия заради закачките с жена му. По каква причина той не е излекуван, а е пуснат от болницата, и как е намерил смъртта си, обаче били неща, които нямало как да се приписват на неговата сметка. 
Адвокатът му също настоя Пламен да бъде поставен под домашен арест, но мнението на съда беше, че мястото му е в килия и го задържа, но мярката може да се обжалва.