Съдебен експерт е станал обект на кражба, а съществува вероятност част от задигнатата плячка всъщност да се състои от веществени доказателства. Сред отмъкнатите вещи са 8 телефона, 3 карти памет, 2 таблета, 4 флашки, рутер, модем, а целият удар е на стойност около 2000 лева.
Кражбата е извършена в нощта на 21 срещу 22 март тази година от колата на вече покойния Андрей Иванов, който преди да сложи край на живота си, изготвяше технически експертизи по съдебни дела. Обикновено се занимаваше с изследването на компютри и телефони на хора, замесени в престъпления.
Работи се и по версията, че обект на кражбата може да са веществени доказателства, тъй като той е работил именно с подобна техника, потвърди пред "Утро" районният прокурор Яна Илиева.
На 15 юли задържан за кражбата е 31-годишният многократно осъждан рецидивист Недред М., който вчера поиска Окръжният съд да не потвърждава взетата му от районните магистрати мярка и да го освободи. 
Адвокатът му изтъкна, че няма нито едно пряко доказателство, че той е автор на кражбата. Не бил засечен нито на камерите за видеонаблюдение в района, а единствената му връзка със случая била, че месец след кражбата заложил един от таблетите. Отделно той работел по строителни обекти, макар и без трудов договор, но въпреки всичко съдът окончателно потвърди ареста на Недред.