Нова награда прибави към своята престижна колекция кошовският Джамал, похвали се вчера кметът на селото Михаил Маринов. Атрактивният народен обичай бе представен по време на най-големия национален събор на народното творчество и животновъдството "Рожен. Наследство в бъдещето", който се проведе преди дни в Родопите. 
Джамалът печели трета награда в раздела "Групи за народни обичаи", като ентусиазираните кошовски самодейци с ръководител Атанас Атанасов предстои да получат плакет, който ще бъде изпратен по пощата. 
В събора, провел се за първи път преди 121 години, взеха участие стотици самодейци от цяла България, а също и 5 фолклорни групи на българи от Украйна. Участниците са представили песни, танци, обичаи и носии на четири сцени, където са били оценявани от четири журита. Емоцията наистина е невероятна, не може да се сравни с нищо, каза кметът Михаил Маринов, който и в Джамала изпълнява ролята на кмета, при когото идва на гости чудноватото приказно животно Татунчо, прогонващо болестите и бедите от селските дворове.