Бившият тенисист Питър Макнамара почина на 64-годишна възраст в дома си в Германия след заболяване от рак на простатата. Австралиецът е носител на три титли от Големия шлем в турнирите на двойки – две от Уимбълдън (1980 и 1982 г.) и една от Аустрелиън Оупън (1979 г.), заедно със своя сънародник Пол Макнами. Той достига до №3 в света при дуетите, а на сингъл рекордното му постижение е №7.

След края на кариерата си Макнамара се отдава на треньорска дейност и работи в Париж в академията на Патрик Муратоглу. Григор Димитров е един от най-големите играчи, с които австралиецът работи.

„Много съм натъжен от новината за Питър Макнамара, който работи няколко години в моята академия. Той беше много харизматичен, напълно отдаден на работата си и страхотен съотборник. Той свърши великолепна работа с Григор Димитров, помагайки му да пробие сред професионалистите”, написа Патрик Муратоглу в социалните мрежи.

„Трудно е да повярвам, че след 50-годишно приятелство Мака вече го няма. Ти изживя един пълноценен живот, приятелю, и ще липсваш на всички, които те обичаха и много други. Вдигам тост за старите времена, приятел”, изрази скръбта си големият му съотборник Пол Макнами.