Отборът на ЦСКА продължи със слабото си представяне от началото на сезона в efbet лига, след като загуби домакинството си на Черно море с 1:3 в мач от втория кръг на първенството.

В откриващия мач от шампионата „червените“ направиха равенство 2:2 с Етър на стадион „Българска армия“, а днес отново разочароваха пред собствените си фенове. В 23-та минута на двубоя централният нападател на варненци откри резултата след добра самостоятелна акция отляво и точен завършващ удар. В 37-та минута гостите получиха право да изпълнят дузпа за игра с ръка на Стойчо Атанасов в наказателното поле, а Родриго Енрике реализира от бялата точка. Картината на терена не се промени след почивката и „армейците“ продължиха със слабите изяви в защита, което позволи на Енрике да покачи на 3:0 след добър пробив на Виктор Попов отдясно. В 74-та минута новото попълнение на ЦСКА Тони Уот върна един гол от близко разстояние след центриране отдясно на Соломон-Отабор. Две минути преди края на редовното време „моряците“ останаха с човек по-малко след втори жълт картон на Попов, но това не им попречи да стигнат до престижния успех.

По този начин Черно море записа втора поредна победа от началото на първенството, докато ЦСКА остава само с една точка след първите два кръга на efbet лига.