"Аз ще бъда с чудна рокля - ших си я сама". Този популярен рефрен от песен важи с пълна сила за едно русенско момиче с доказани дизайнерски качества и успешен бизнес. Това е 21-годишната Лора Лилова, която не само може да ушие една рокля. Нейно дело са идеите, дизайнът, презентирането и търговията с чудните произведения на изкуството, които превръщат огромния брой клиентки на "Лорети" в оживели принцеси от приказките. И ако това звучи прекалено "тежко" за крехките плещи на красавица на съвсем млада възраст, идва другата изненада - модата не е нов етап от живота на Лора. Напротив - тя стартира успешния си бизнес, още докато е в 9 клас и оттогава не спира да работи, твори и е денонощно отдадена на призванието си.
Всъщност, ако трябва да върнем времето назад, красивата дизайнерка започва да майстори рокли, още докато е първокласничка.
Кръвта вода не става
Страстта на Лора към модата вероятно е генетично заложена, тъй като майка й Павлета цял живот е отдадена на кройките. В един период жената се е занимавала с изработка на кожени облекла, след това се е ориентирала към майсторене на рокли, но е последвал и момент, в който е стопирала занаята на моделиер-конструктор. Никога обаче не е подтиквала дъщеря си да я наследи - напротив, по-скоро не е искала да повтаря нейните стъпки, но както се казва в една народна мъдрост - кръвта вода не става.
"Винаги ми е било много интересно, когато прекарвах време в ателието на майка ми. Когато бях 1 клас от изрезките успях да измисля как да изработя рокли за кукли Барби. Сетих се за много лесен начин, който не изискваше много шиене и дрехите ставаха хем много ефектни, хем много бързо", връща лентата назад Лора. Последвало обаче развитие на процеса - тя не просто се любувала на измайсторените от собствените си детски ръце дрешки, но решила да търгува с тях. Останалите момиченца на площадката били възхитени от уникалните рокли и срещу 20-30 стотинки се снабдявали с дизайнерска премяна за куклите си.
"Спомням си, че това лято успях да спечеля 24 лева от тези роклички за барбита, което не беше никак малка сума", смее се Лора и сама признава, че в един момент се е почувствала като мини вариант на майка си. Предприемаческият дух не я напуснал и следващото лято, когато през ваканцията решила, че иска да твори с мъниста и изработвала гривнички. Когато пораснала още малко, се заела и с шиене на дрехи за големи и си направила тениски с декорации, които носила на морето.
В тийнейджърските години Лора започва да обръща все повече внимание на външния вид и дрехите, които носи, и затова все по-често в съзнанието й изплували модели, които би искала да облече. Не ги намирала по магазините, затова решила с помощта на майка си сама да си ушие мечтаните рокли. 
"Обикновено мои модели обличах по разни поводи и събирания и все ставаше така, че бях засипвана с въпроси откъде съм си ги купила", разказва Лора. В 8 клас сътворила рокля, която впоследствие, когато открива модния си бранд, започва да продава и вече 7 години е сред най-купуваните модели. В какво се крие успехът на точно този модел - в неговата семплост и изчистеност, която обаче го прави уникален и впечатляващ. Впрочем изчистените линии често са в основата на моделите на "Лорети", като клиентите на марката са запознати, че рядко брандът предлага по-пищни и крещящи облекла.
Изпитаната рецепта: Лора измисля, а мама - шие, дава завидни резултати
затова когато тийнейджърката е в 9 клас, двете решили да се захванат сериозно с производството на дрехи. И започват съвместен бизнес, в който и днес са неразделен тандем. Признава, че всеки ден се намира да спорят за нещо, но също толкова силно вярва и че хубавите неща се раждат в конфликта. 
Лора е не само лице и ходеща реклама на модната линия, но на нея е кръстена и марката. Идеята идва от страна на майка й, като дизайнерката не е съвсем съгласна, но впоследствие сама вижда, че името звучи добре, клиентите го помнят, а какво по-важно от това?! От около 4 години "Лорети" има и фирмен магазин на ул."Александровска", а 21-годишната създателка на марката всеки ден преживява емоцията от откриването му. 
"Няма да забравя, беше една пролетна вечер, доста късно беше станало, когато най-накрая успяхме да свършим всичко по магазина и да наредим витрината. Когато всичко беше готово и подредено, излязох на улицата, гледах осветената витрина с името на бранда и ме обзе едно неописуемо чувство. Между другото и до днес, всяка вечер, когато затваряме магазина и го погледна на тръгване, усещам същата емоция и вълнение", описва Лора и реално пресъздава вълнението от сбъдването на една мечта.
Когато работи върху балните рокли, прави обратното на останалите марки
Това, общо взето, се е превърнало в правило в работата й. А резултатите са красноречиви - тази година балната колекция на марката е постигнала изключителен успех и самата дизайнерка се изненадва как абитуриентки са поръчвали онлайн тоалетите си, без дори да ги видят на живо.
"Бяхме неподготвени за този голям интерес, но успяхме да зарадваме момичетата. Те ни пращаха размерите си, уточнявахме детайли по роклите по телефона", разказва Лора. Според нея успехът на бранда й се дължи на това, че познава какво се харесва, а и има дрехи за всеки тип тяло. Бърза и да похвали днешните абитуриентки. 
"Вече не залитат толкова по прекаления сексапил, както преди 10 години например, напротив - предпочитат се все повече изчистени и женствени линии", смята младата дизайнерка.
И макар да са изминали по-малко от 2 месеца от края на абитуриентските балове, за Лора работата по следващата колекция бални рокли е в разгара си. Признава, че й предстоят няколко седмици непрестанeн труд в ателието. Но и се радва, че за предстоящата колекция за 2020 година марката й за първи път ще има луксозна серия от висок клас.
"Хората се напазаруваха на китайски стоки
и все повече оценяват и търсят българското производство. А българските и световните дизайнери се различават единствено по мащабите, в които работят", категорична е Лора. Затова смята, че за качествената продукция и магазините, които я предлагат винаги ще има клиенти. И тъй като нейни модели се предлагат в сватбени салони, магазини и бутици в цяла България, се е стигнало до комичната ситуация момиче от Русе да пътува до Асеновград, за да си купи нейни дрехи. Изглежда клиентката е била развълнувана, че най-накрая е намерила модела, който търси, и не се е поинтересувала, че всъщност брандът е русенски и именно в Русе се шият дрехите, които предлага. 
За да се появи на бял свят един модел обаче, е необходима доста работа, а Лора е непрекъснат участник във всеки един процес. Споделя, че черпи вдъхновение дори от момичетата, с които се разминава по улицата и често въздъхва как не се е сетила първа за някой дизайн. Споделя, че следва принципа да не краде чужди идеи, а да надгради хубавите неща, на които става свидетел.
Всеки ден ми е абитуриентски бал, а няколко пъти съм била и булка
Така обича да се шегува Лора по отношение на работата си като лице на бранда си. Признава, че е имало периоди, в които е използвала професионални модели за фотосесиите на колекциите, които са се справяли добре.
"Въпреки това обаче, тъй като аз съм работила по дрехите и знам точно на какво трябва да се акцентира, как трябва да се застане, за да изпъкнат предимствата на дрехата и да стои добре платът, много по-бързо преминават снимките, когато аз застана пред обектива", разказва Лора за другата съществена част от работата си. Споделя, че дори когато успее да отдели време за почивка и пътувания, които са й любими, пак тръгва с идеята да върши работа.
"Няма как да отида на хубаво място и да не снимам свои дрехи. Всъщност дори това е първото нещо, което правя, когато пристигна където и да е - да направя няколко кадъра", разказва Лора. А че има изобилие от снимки, знае всеки нейн приятел или последовател във Фейсбук или Инстаграм, където тя редовно публикува фотоси. Споделя, че всъщност изобщо не се движи редом с професионален фотограф, напротив - фотографът й всъщност се побира в дамската й чанта.
"За 5 минути мога да обуча дори непознат как да ми направи доста добра снимка, и то с моя телефон. Дори ми се е случвало да спирам хора по улицата, когато смятам, че съм на място, което трябва да запечатам. И действително, голяма част от снимките, които публикувам, са правени с телефона ми, а не са професионални", разказва Лора.
Отличничката от Английската пяла в "Дунавски вълни", тренирала лека атлетика и дори играла баба на сцената
Още от 6-годишна Лора започнала да пее в хор "Дунавски вълни", който според нея е на изключително високо ниво и благодарение на който е натрупала висока обща култура, а и е обиколила цяла Европа. Паралелно с това е свирила на пиано, ходила е на уроци по джаз пеене, тренирала е художествена гимнастика, лека атлетика и кикбокс. Ходила е и на курсове по театрално изкуство, а в 11 клас участвала в постановка, в която влязла в ролята на баба. Смята, че всички уроци и тренировки са я развили в пълнота, помогнали са й да натрупа самочувствие и да се раздели със сценичната треска. Младата дизайнерка вече е втори курс редовна студентка в Националната художествена академия, където учи "Мода". Преди това завършва Английската гимназия със завидния успех от 5.94. Признава, че не е била никак лек ученик, тъй като е много своенравна и не винаги мелела брашно с преподавателите си, но за сметка на това учела усърдно, за да е винаги подготвена. Особено трудно й било да преглътне въведените униформи и купищата забрани, свързани с външния й вид, и заради които неведнъж е била връщана вкъщи.
Днес, освен за предстоящата бална колекция, мисли и за наближаващата сватба на брат си Калоян, тъй като вероятно голяма част от дамите ще поверят външния си вид на нея. Споделя, че с него има много силна връзка и дори еднакви татуировки - символ на благодентствие на тракийското племе "Дерони", който пази от зли сили и уроки. И който дизайнерката вече планира да вкара като елемент в бранда си.