Магистър кинезитерапевт Александър Ангелов има бакалавърска степен от факултет „Кинезитерапия“ към Русенски университет, който завършва през 2006 година. Като студент практикува различни терапии и масажи в петзвезден спа център на Българското Черноморие, където специализира видове антицелулитни и отслабващи процедури. През 2007 година взема магистърска степен в Националната спортна академия в София и от лятото на същата година работи в Медицински център „Медика Експерт“ в ДКЦ 1 към лечебни заведения „Медика“. Александър Ангелов е един от специалистите в кампанията на медицински центрове „Медика Експерт“ за борба срещу целулита, която ще продължи до край на август.

- Кинезитерапевт Ангелов, на какво се дължи появата на целулит?
- Целулитът се появява в резултат на взаимодействието между съединителната тъкан в дермалния слой на кожата и слоя мазнини, намиращ се точно под него. Мастните натрупвания притискат и изкривяват съединителната тъкан, което кара влакнестите тъканни корди да се свиват или скъсяват. Това води до видимите деформации на кожата, които се наричат целулит.
- Какво представлява целулитната кожа и къде по тялото най-често се наблюдава?
- Целулитната кожа наподобява множество струпани една до друга тръпчинки и затова е известна още като портокалова кожа.
Най-често се наблюдава по бедрата, долната част на седалищните части и корема
но може да се прояви и в областта на гърдите и стомаха, както и под ръцете в частта на плика до мишниците. 
- Целулитните натрупвания водят ли до заболявания?
- Да. Целулитните натрупвания са свързани с редица заболявания като наднормено тегло, отоци по крайниците, задръжка на лимфа. 
- Защо предимно жените страдат от целулит, който те възприемат преди всичко като козметичен дефект? 
- При жените мастните клетки и съединителната тъкан са разположени вертикално. Когато мастната тъкан избутва съединителната, кожата започва да се сбръчква подобно на асфалт, под който е попаднала вода. При мъжете тъканта има кръстосана шахматна структура, което чисто физиологично обяснява защо е по-малко вероятно те да имат целулит. 
- Какви са причините за появата на целулит? 
- Целулитът се среща при всички хора по света и се наблюдава от древни времена, но причините за неговата поява са противоречиви. Най-често сред тях са
режимът на хранене, натрупването на токсини в организма, генетичното наследство
дебелината на кожата, количеството и разпределението на мастната тъкан в тялото, хормоналният дисбаланс и възрастта. 
Сред най-честите причини, които причиняват целулит, но също така и са предвестници на редица заболявания, на първо място е начинът на хранене. Хората, които консумират твърде много мазнини, въглехидрати и сол и много малко фибри, е по-вероятно да развият целулит. Млечните продукти и газираните напитки влошават целулита, когато той вече е налице. 
На второ място е начинът на живот. Целулитът се среща по-често при пушачи, при хора, които не тренират и водят застоял начин на живот. Носенето на плътно бельо с ниска еластичност в задните части може да ограничи притока на кръв, а това увеличава риска от образуването на целулит.
Излишните килограми и бременността също ускоряват появата на целулит
защото той е по-разпространен при хора с наднормено тегло. При тях нивата на подкожни мазнини се увеличават, а това води до по-голям натиск върху съединителната тъкан. 
Възрастта и наследството са следващата причина за поява на целулит. Доказано е, че рискът от поява на подкожни мазнини се увеличава с напредването на възрастта. Вероятността от появата на целулит се засилва постепенно след 25-годишна възраст, но може да се появи сравнително рано при хора с генетична предразположеност. 
- Наскоро трите филиала на Медицински център "Медика Експерт" обявиха борба с целулита да края на лятото. Какви методи ще използвате?
- Като цяло целулитът е козметичен дефект, въпреки че, както вече казах, може да е симптом за здравословни проблеми като затлъстяване и предразположеност към генетично наследствено предаване на това състояние. 
При нас в Медицински център "Медика Есксперт" използваме няколко доказани начини за справяне с целулита, които ще използваме за пациентите ни по време на обявената от нас кампания за борба с целулита до края на август. 
На първо място е масажната терапия.
Съществуват два вида антицелулитен масаж - ръчен и машинен
И в двата случая масажът е локален и се извършва върху зоните, засегнати от целулит. 
При машинния масаж се използват валцуващи цилиндри, които загребват и притискат една към друга участъци от кожата и ги масажират в специална вакуумираща мини камера. Процедурата трае 30-45 минути и обикновено изисква 10 или 12 сеанса преди резултатите да станат забележими. 
От друга страна, целулитът се свързва с лимфната система и затова се препоръчва дълбокотъканен масаж, който стимулира лимфните жлези и подобрява кръвния поток. В много от случаите вакуумният и дълбокотъканен масаж могат да се комбинират. 
Други методи за борба с целулита, които прилагаме в центъра, са
масажиране на засегнатите зони в тангенторна вана под влиянието на мощна и концентрирана водна струя
която също така действа противооточно, повишава силно кръвообращението и контрактилните способности на кожата, действа й стягащо. Другото, което препоръчва медицински център "Медика Експерт", е дълбока осцилация с практичен апарат на Физиомед, който се използва за лечение на различни видове заболявания, включително лифтинги на кожа и антицелулитни процедури. В различните стадии този апарат работи на базата на нискочестотни херцове в диапазон от 20 до 200 херца. Процедурата с него е безболезнена, но много ефективна за изглаждане на портокаловата кожа.
За пациентите, които нямат време за спорт и водят заседнал начин на живот, препоръчваме антицелулитния масаж да се комбинира с апарата целутрон. Целутронът представлява мощна електростимулация, която предизвиква съкращение на мускулите по корем, ханш, бедра, седалище.
40 минути с този апарат се равняват на една тренировка във фитнеса
подобрява се кръвообращението, стягат се мускулите, освен това действа противооточно  и подпомага борбата с целулита. 
Заедно с процедурите за премахване на целулита, препоръчваме на пациентите да наблегнат на храни, богати на фибри, да ограничат мазнините и въглехидратите и да пият по 30 грама вода на килограм телесно тегло на ден.
- Какви други лечебни процедури извършвате в "Медика Експрес" за пациентите си?
- Процедурите, които правим за пациентите ни, са разнообразни и зависят от техните заболявания. С електрофорезата се лекуват радикулити, дискови хернии и плексити. Апаратът за интерфереми, който е за средночестотни токове, се използва за лечение на същите периферни нервни увреди, както и за ортопедични проблеми като фрактури, гонартрози, периартрити и други.
Апаратът за синосуидално модулирани токове се използва при хронични проблеми
но по преценка на лекуващия лекар може да се назначат процедури с един от трите апарата или комбинация от два от тях.
Друг апарат е фонофореза, с който на увреденото място се вкарва определено лекарство под формата на гел или крем за по-бързо проникване и въздействие. Другите ни апарати са високочестотните, към който спада УКВ за лечение на хронични синузити, ечемик на окото, переартрити, гонартрози. С радара се правят процедури от разстояние и директно на увредата, с който се лекува синузит, кръст, рамо, образувание на съединителната тъкан на ръка.
"Медика Експрес" прави и лечебна физкултура, която при подрастващите се използва за изправяне на гръбнака и за възстановяване след фрактури. С нея още се възстановяват хора след инсулти, лекуват се пациенти с детска церебрална парализа, с множествена склероза, паркинсон и много други заболявания.