Редица известни личности публикуваха снимки, които са преправили с FaceApp

Новото популярно приложение във Facebook, което "състарява" снимките на хората, може да крие неподозирани опасности, пише британския вестник Индипендънт, предаде БГНЕС.

Приложението FaceApp, което използва изкуствен интелект, за да преправи снимка на потребителя, който може да види как ще изглежда като по-възрастен или като човек от другия пол, потенциално заплашва сигурността на потребителите в интернет.

За да бъде обработена снимката, тя трябва да бъде изпратена на сървърите на руските създатели на приложението.

В споразумението, което се предлага на потребителите се казва, че те отстъпват на създателите на FaceApp, всички права да правят със снимката каквото пожелаят.

Може да се окаже, че снимка, която потребител е изпратил, смятайки че тя ще остане частна собственост, се използва в публичното пространство от FaceApp, за каквото от компанията преценят.

За създателите на приложението не се знае практически нищо, освен че са от Русия.

Туит, споделен от хиляди в мрежата твърди, че в момента, в който започнете да избирате коя от снимките в телефона си да изпратите за обработка, FaceApp, получава достъп до всичките ви снимки.

Редица известни личности публикуваха снимки, които са преправили чрез приложението, сред тях са музикантите Дрейк и Джонас брадърс.