Лудогорец загуби от Ференцварош с 2:3 в мач – реванш от първия предварителен кръг на Шампионската лига, който се игра на стадиона на българския шампион в Разград. Воденият от Сергей Ребров тим на Ференцварош спечели първия двубой у дома с 2:1 и продължава напред с общо 5:3.

През първия 1/4 час не бе отправен нито един удар към една от двете врати, а гостите успяха да поведат в 17–ата минута след статично положение. След центриране от корнер Игор Харатин бе намерен непокрит, извиси се над всички и с глава не даде шансове на Ренан (на снимката).

Три минути по-късно домакините имаха шанс да изравнят, но след удар на Марселиньо от пряк свободен удар топката се отклони от страничната греда и излезе в аут.

В 21-ата минута Ференцварош отново смълча трибуните на „Лудогорец Арена“ – след грешка в отбраната на Лудогорец Зубков отне топката и подаде на Михал Шкварка, който от малък ъгъл успя да промуши топката в мрежата на разградчани.

Лудогорец обаче бързо се върна в мача, след като Георги Терзиев с глава след центриране от корнер намали преднината на унгарците в 24-ата минута. Пет минути по-късно „орлите“ изпуснаха златен шанс за изравняване – съдията свири за дузпа за нарушение срещу Якуб Швиерчок, който застана зад топката, стреля технично, но слабо и вратарят на гостите Денес Дибус изби в корнер. След почивката на терена се появи Клаудиу Кешеру, който замени Швиерчок. Две минути след подновяването на играта обаче Ференварош нанесе нов удар – Токмак Нгуен се разписа след солова акция, а шансовете на Лудогорец станаха илюзорни.

В 55-ата минута Кешеру се измъкна от опеката на няколко играчи на Ференцварош, но ударът му бе париран от Дибус. Лудогорец успя да намали изоставането в 69-ата минута, когато Марсел Хейщер си вкара автогол. В 82-ата минута мисията на тима на Стойчо Стоев стана невъзможна, след като Козмин Моци получи директен червен картон за грубо нарушение. Резултатът 2:3 се запази до края и напред продължава Ференцварош, който в следващия кръг ще срещне малтийския Валета, а Лудогорец отива във втория по сила Лига Европа, където ще спори с исландския Валур.