Само няколко месеца, след като беше почистено нерегламентираното сметище в местността Акациите във вилна зона Касева чешма, теренът отново е осеян с боклуци. Камари с пластмасови бутилки, чували, стиропор, кофи, найлонови торбички и всевъзможни отпадъци са изсипани на поляната. Битови и строителни отпадъци, разпилени и нарочно изхвърлени от граждани, посрещат всеки, решил да се разходи в района. 
Гледката е изключително неприятна, носят се и лоши миризми. И това се случва само няколко месеца, след като пространството беше изцяло почистено. Недобросъвестни граждани обаче упорито използват терена за бунище, коментират собственици на имот във вилната зона. 
През февруари теренът в Касева чешма, който е собственост на Държавно ловно стопанство „Дунав“, беше осеян с дрехи и покъщнина, като горските служители почистиха пространството, а сега отново трябва да се заемат с тази задача. За съжаление, безотговорни граждани продължават да изхвърлят непотребните си вещи където сварят, което говори единствено за ниска култура.