10 години затвор е окончателното наказание на 34-годишния Юлкю Хюсеинов, който преби до смърт 82-годишната си баба. Той направи самопризнания за стореното и искрено съжали за действията си, а впоследствие реши да не обжалва присъдата на Окръжния съд и тя вече е в сила.
Всъщност Юлкю бил силно привързан към баба си Хатидже и живеел с нея в Голямо Враново. Тя обаче била много заядлива, държала се лошо с всички, дори и с него, въпреки грижите, които полагал за нея. Купувал й лекарства, поддържал къщата, дори чистел и готвел, но в замяна от нея получавал клетви на турски език. Още по-тежко станало, когато Юлкю си намерил приятелка и заживял с нея. Бабата никак не я харесвала, проклинала я и дори ги заричала да нямат деца. Често чашата на търпението му преливала и той или отивал на гости в съседи, или просто излизал, за да се разходи и успокои. Въпреки грубото отношение, приятелката на Юлкю се грижила за баба му, когато получила здравословни проблеми и се наложило да бъде оперирана. Младата жена я придружила и стояла до нея в болницата, но това не променило коравосърдечната старица и след като се възстановила, продължила да се държи зле. Заради нетърпимото отношение момичето прекратило връзката си с Юлкю и се изнесло, а съкрушеният мъж чувал от баба си как без нея било по-добре. 
Три дена след раздялата им Юлкю отишъл да помогне на свой съсед, а след като свършили работа, седнали да се почерпят. Към 14 часа подпийналият мъж се прибрал с намерението да поспи, но баба му непрекъснато шумяла и дуднела как щял да си намери друго момиче и било по-добре, че изгората му го е оставила. Юлкю още не бил преживял раздялата, знаел, че до нея се стигнало заради баба му, затова отново решил да излезе, за да се разсее от неспирното мрънкане. Отишъл до магазина, купил си 200 мл мастика и след като я изпил, решил да си вземе още 200 мл от другия селски магазин. След това се преместил в кафенето, където изпил няколко литра бира.
Към 2 часа през нощта на 17 срещу 18 август миналата година се прибрал. Видял, че баба му е седнала пред къщата, взел я на ръце и я преместил в леглото. Тя отново започнала да мрънка, при което мъжът не издържал. Кръвта му кипнала още по-бързо заради стабилния запой и започнал да я удря. Бабата отнесла най-малко 8 юмрука в лицето и главата, след което той я разтресъл силно, съборил я на пода, а после я вдигнал на ръце, оставил я на леглото и легнал да спи до нея.
На сутринта видял окървавеното й лице, както и че жената не е контактна, затова побързал да почисти кръвта и потърсил майка си за помощ. Казал й, че старицата е паднала и се е наранила. Веднага била извикана линейка, бабата била настанена в болница, но още в следобедните часове издъхнала. Няколо дена по-късно внукът признал за стореното, а след като бе предаден на съд, поиска съкратен процес и чу 10-годишна присъда.