Психическият тормоз, на който всекидневно сме подложени, може да се прекрати, ако в района има постоянно полицейско присъствие. Просто вече е крайно време да се вземат адекватни мерки и да се сложи край на това! Няма човек, който живее в Русе и който да не знае за проблема. Това споделиха хората от блок „Левента“, които вчера излязоха на протест. Блокът се намира на международния път за Букурещ, който е основното място за набиране на клиенти. Вечер се събират повече от 15 проститутки и травестити, чуват се викове, крясъци, дори шум от физическо насилие, казва организаторът на протеста Пламен Митев. Наблизо има училище и детска градина, а децата питат защо тези хора са облечени по странен начин, вълнува се Марийка Вълкова. 
Почти всеки един от живеещите в кооперацията на бул.“България“ многократно се е обаждал на полицията. Наистина оттам реагират, като идват, разгонват проститутките и травеститите, но след 2-3 часа те отново се връщат. Затова основното ни искане е, докато не се реши кардинално този проблем, да се постави химическа тоалетна. Междублоковото пространство просто прилича на обществена тоалетна. Грозна гледка, а и има реална опасност от зарази. С поставянето на химическа тоалетна поне ще се намали рискът от евентуални зарази, казват хората от кооперацията. 
Живеещите в блок „Левента“ разказаха, че по тяхно настояване преди известно време собственици на гаражите са поставили заграждения, които вършат добра работа. Преди 2-3 месеца обаче от общината са наредили да се премахнат загражденията на трите гаража зад бл.“Левента“, защото са незаконни. 
Тези огради възпрепятстваха проститутките да ползват мястото зад гаражите за тоалетни и сексуални услуги. Един от собствениците вече премахна огражденията и едната част е разградена, казаха още протестиращите. Затова те са изпратили писмо до общината, в която молят оградите да не се премахват.

Гл.инсп. Явор Иванов, началник сектор „Охранителна полиция“, Първо РПУ:

Съставени са 82 акта на лица, занимаващи се с такава дейност

Булевард „България“ редовно е обект на полицейски проверки, като обходите не са само по сигнал. Колегите са установявали такива лица, за които имаме данни, че се занимават с такъв вид дейност. С поведението си те създават предпоставки за ПТП в района на булеварда и спрямо тях са съставени актове за установяване на административни нарушения и са издавани наказателни постановления. От началото на годината от служители на Първо РПУ-Русе са съставени 82 акта точно тук в този район на такива лица и са издадени наказателни постановления. Лица, които проституират в района на блока, не са установявани. Имаме данни, че те се качват в кабините на преминаващите автомобили и евентуално вършат тези дейности някъде на друго място. Тук е едно от най-конфликтните места, тъй като те използват автобусната спирка под претекст, че чакат градския транспорт и се надяват да не се вземе отношение спрямо тях, когато не нарушават реда.