Живеещите в блок „Левента“ на бул.“България“ 118 са подложени от години на системен тормоз от проститутки и травестити. Хората са принудени да търпят непоносимата мръсотия в района, който се е превърнал в сборище за платени секс услуги. Те многократно са подавали жалби, но без резултат. Затова живeeщите в блок „Левента излизат днес от 12.30 часа на протест. 
От години в района на бл.“Левента“ се извършва проституция. Мястото около блока заприлича на обществена тоалетна. Всеки ден като се прибираме, черни проститутки са седнали пред входа. Просто живеем под тормоз и това е ежеднение. Децата ни също са свидетели на тази гледка! Макар че подлезът през булеварда се почиства веднъж седмично, мръсотията около блока е непоносима и има реална опасност от зарази, казват хората от кооперацията. Те са подали жалба до кмета Пламен Стоилов, като са внесли и подписка, в която са се подписали 50 души. А иначе в блока живеят 36 семейства. Хората настояват да се постави химическа тоалетна в района, за да се намали рискът от евентуални зарази. 
Те не са доволни и от разпореждането на общината от преди 2-3 месеца, с което се нарежда да се премахнат загражденията на трите гаража зад бл.“Левента“, защото са незаконни. 
Тези ограждения бяха поставени по наше настояване от собствениците на гаражите и вършеха добра работа. Те възпрепятстваха проститутките да ползват мястото зад гаражите за тоалетни и сексуални услуги. Един от собствениците вече премахна огражденията, но нашето желание е те да не се отстраняват, каза един от живеещите в блока.