30 адресни регистрации на лица в населени места на община Ветово са заличени със заповед на кмета Георги Георгиев. Заради опита за изборен туризъм те няма да могат да гласуват за кметове и общински съветници на 27 октомври. 
Проверката беше извършена след сигнал на Георгиев, че в Смирненски и Глоджево е направена незаконосъобразна регистрация. Беше сформирана специална комисия с представители на четири институции - Районното полицейско управление и общинската администрация във Ветово, областната администрация и Териториалната дирекция на ГРАО в Русе. Проверени бяха 31 регистрации по настоящ адрес, като при 30 са открити нарушения, а само една е редовна, каза за "Утро" зам.-кметът на Ветово Ивайло Кадишев. Той поясни, че 16 от регистрациите са в Смирненски, а 15 в Глоджево. 
Основният порок в регистрациите е, че хора, които живеят в Турция, са били регистрирани по настоящ адрес в Глоджево и Смирненски преди изтичане на 6-месечния срок за уседналост за местните избори, без дори да са подали документите си за смяна на адресната регистрация Те просто не са присъствали, нито пък е представено пълномощно, каза Кадишев. 
Той посочи, че има и такива, които са си подали лично заявленията, но без необходимата пълна документация, което също е нарушение. 
Зам.-кметът отбеляза, че около 90% от хората, решили да сменят адреса си в Глоджево, са близки на председателя на общинския съвет д-р Мехмед Мехмед. 
При проверката са установени още нарушения. От тези 30 заличени регистрации, пет са заличени, тъй като на адреса липсва имот. На две от улиците в Смирненски вместо сграда, има ниви, каза Кадишев. Той посочи, че заповедта на кмета на Ветово за заличаване на адресните регистрации е пусната в началото на месеца, като може да се обжалва пред Административен съд Русе. От общината са подали сигнал и до прокуратурата.
"Изкуствено се опитват да ме вкарат в проблем. Така и не мога да разбера защо моето име се намесва, защо се казва, че ще правя изборен туризъм, след като само четирима от тези, които са заявили регистрация, са мои роднини. Тяхната дерегистрация е неправомерна и те ще обжалват заповедта", коментира д-р Мехмед. И заяви, че ако се кандидатира за кмет, има хора, на които може да разчита и да гласуват за него. Така ме амбицират и нахъсват още повече, допълни председателят на общинския съвет.