Русенската Дунавска задруга на майсторите отново ще представи своите изкуства на грандиозния фестивал на народните занаяти в истанбулския Бююкчекмедже. Йордан Йорданов ще покаже дървостругарството, а Татяна Колева - своите очарователни кукли, които изразяват различни характери и епохи. Освен това в русенската група ще бъдат също и майстор дърворезбар от Горна Оряховица и две майсторки от Варна, едната от които се смята за най-добрата ученичка на русенския тъкач Веселин Фесчиев, а другата работи художествено стъкло.
Със сигурност ще натрупаме нови впечатления, опит и нови колегиални контакти, каза председателят на Дунавската задруга Татяна Колева.
Фестивалът на народните изкуства в един от кварталите на най-големия град в Турция, привлича хиляди автори на художествени произведения, следващи народните традиции. Тази година мащабната фолклорна олимпиада провежда своето 20-о издание и се очаква броят на участниците да бъде повече от миналогодишния - тогава своето изкуство представиха 1350 артисти от 64 държави, като само занаятчиите бяха 160 души от 23 страни. Сред тях бяха и четирима представители на Дунавската задруга, която тази година участва в артистичния форум за четвърти път.