Общинският съветник от групата на "Българска социалдемокрация" Теодор Георгиев е получил 21 700 лева за неправомерно отдаване под наем на апетитни имоти в центъра на града. Това е тезата на прокуратурата, която твърди, че в продължение на около 2 години той е получавал пари под масата, които не са отразени счетоводно по никакъв начин и затова трябва да бъде осъден. На другият полюс са твърденията на Георгиев и защитата му, според които обвиненията са голословни.
Става въпрос за партерния етаж на бившия хотел „Балкан“, където дълго време работеше кафене „Опиум“. 59-годишният общински съветник, който пред съда заяви, че е безработен, имал договор с Главно мюфтийство за лъскавите помещения с обща площ от 304 кв.м. През лятото на 2007 година ги взел под наем срещу 6500 лева без ДДС, ползвал ги известно време, но бизнесът му не потръгнал и измислил друго решение - да ги отдава под наем, макар самият той да бил наемател и да нямал право да ги преотдава. Така се стигнало до отваряне на „Опиум“, което превърнало тогавашната популярна дискотека във верига заведения. И благодарение на новия наемател, през 2008 година Георгиев започнал да получава общо 9500 евро без ДДС наем. 
В началото на 2011 година обаче бизнесмените срещнали трудности в плащането на сериозната сума и решили да прекратят договора. Тогава обвинението твърди, че било взето компромисното и за двете страни решение - наемът да падне стремглаво, но да се плаща под масата без никакви документи. Така между 2011 и 2013 година Георгиев получавал по 3000 лева месечно, които фирмата му не отразила никъде, смята прокуратурата. Единствено фирмата, стопанисвала „Опиум“, издавала разходен касов ордер за плащанията, но насреща си не получавала нито квитанция, нито фактура. Защо - никой вчера не може да каже в съдебната зала. 
Реално парите си разменяли счетоводителките на двете фирми, като самият общински съветник нито е ходил да прибира наеми, нито да си ги търси. Той твърди и че такива суми не са влизали в неговия джоб, нито е инструктирал счетоводителката си или счетоводната къща, с която работи отделно, да върши нещо нередно. А ако знаел, че дължи какъвто и да е данък, е щял да го погаси своевременно.
По времето, когато заведението плащало нисък наем, от Мюфтийството не получавали никакви пари. Тогавашният им председател твърди, че Георгиев му обяснил, че не плаща, защото течали съдебни спорове чия собственост е всъщност „Балкан“ и не се знаело на кого трябва да се издължава.
Сигнал в Икономическа полиция за възможни данъчни престъпления около апетитния имот подал тогавашният областен управител Стефко Бурджиев. Делото ще продължи през септември, тъй като вчера счетоводителката на Георгиев не се яви в зала. И тъй като е основен свидетел, всички страни държат да я разпитат. Самият Георгиев отрече съмненията на съда, че тя се укрива, като предположи, че може да е в Обзор, където имала имот.
Теодор Георгиев влезе в състава на общинския съвет в средата на мандата - през февруари 2017 година, на мястото на бизнесмена Георги Георгиев, който пострада при токов удар и е в тежко здравословно състояние.