4 години и 8 месеца затвор и 7 години и 8 месеца без право да сяда зад волана е окончателната присъда на 25-годишния Евгин Б., произнесена от Върховния касационен съд.
Три пъти осъжданият и 31 пъти наказваният за нарушения по пътя млад шофьор стигна до съд заради катастрофа от 28 май 2016 година, когато фатален се оказал неосветен завой по пътя Николово-Червена вода. Евгин пътувал заедно с четирима приятели от Ветово към Русе с БМВ. На остър завой обаче изгубил управлението на колата и тя спряла с грохот в крайпътните дървета. Една от младите пътнички от Ветово загинала след два дни в болницата, а останалите оживели, но претърпели тежки травми и дълго лечение.
Според вещите лица завоят е можел да се вземе безопасно със скорост до 80 км/ч, а младежът е шофирал дори с по-ниска - 71 км/ч. Изглежда обаче, че не е наблюдавал пътя внимателно, не е можел да реагира адекватно и не е очаквал фаталния завой, който се осветявал единствено от фаровете на автомобила. По време на пътуването дори един от приятелите му го предупредил, че следва остър ляв завой, а той кара твърде бързо за условията на тъмния участък. 
Съдът обърна внимание, че младият шофьор е избрал да мине по заобиколен път, който не е обичаен и заради това се навяват съмнения, че е възможно да е искал да избегне полицейска проверка, ако е бил пил алкохол.
Евгин направи самопризнания за стореното и получи намалена присъда, която запази размера си на 3 съдебни инстанции. Отделно той ще трябва да изтърпи и 5 месеца затвор по предходно условно осъждане, което се трансформира в ефективно.