Онлайн търгът за трофеите и сувенирите на легендарния тенисист Борис Бекер надхвърли 680 000 паунда, като наддаването за трофея му от Ю Ес Оупън 1989 достигна най-високата цена – 150 250 паунда.

51-годишният германец обяви банкрут от Британския съд през 2017 във връзка с дългове до частните банки „Arbuthnot Latham & Co“, и компанията, захванала се с фалита му, реши да даде на търг 82 предмета от колекцията му. Сред тях се включват реплика на трофея от Купа Дейвис – който достигна 52 100 паунда, международен пръстен от „Залата на славата“ в тениса, както и часовници и екипи за игра.

Наддаването трябваше да се проведе миналата година, но бе отложено, след като Бекер обяви дипломатически имунитет от процедурите по банкрут, поемайки ролята на спортен пратеник на Централната Африканска Република (ЦАР). „Най-високото предложение през 2018 за трофея от Ю Ес Оупън бе на стойност 36 000 паунда, а сега е 150 250, което е фантастично“, заяви Марк Форд от „Smith and Williamson“, който оглавява тръста на фалиралия имот на Бекер, за BBC.

Форд се надяваше, че някои от липсващите трофеи от Големия шлем на Бекер ще бъдат намерени и възстановени. Германецът внесе жалба, след като разбра, че те са изгубени. Бекер спечели шест титли от Големия шлем в своята кариера, включително и три на Уимбълдън, и златен медал на двойки от Олимпиадата в Барселона през 1992.