29-годишният Самир Аясс подписа вчера договор с "Дунав". Юношата на ЦСКА се завърна в Русе след много успешен сезон и половина в ливанския "Ал Ахед", с който стана шампион и носител на купата на Ливан. 
Аяяс пристигна в сряда следобед на летището в Букурещ след полет от Франкфурт. Първоначално старши треньорът Людмил Киров бе решил да му даде почивка, тъй като по-рано футболистът бе пътувал от Ливан, но халфът се включи още във вечерната тренировка.
Техничарят подписа първия си договор в "Дунав" през 2016 година, веднага се наложи като основна фигура и пое диригентската палка като основен конструктор. С екипа в светлосиньо изигра 30 мача и реализира 4 гола. Две от попаденията му - срещу "Левски" и "Лудогорец", ще останат сред славните моменти в клубната история. 
Новият контракт на Аясс трябва да се счита за много добра новина, тъй като Самир е футболист, който умее да прави играта. С него и бразилеца Фернандо Кавалканте полузащитата със сигурност ще добие по-сериозни градивни възможности. 
Вероятно Самир ще бъде включен в групата за мача в "Левски", тъй като ливанският шампионат приключи наскоро и халфът би трябвало да е в добра форма. 
Участие в следобедната тренировка в сряда взе и футболист от Нигерия.
Този футболист обаче само ще тренира с русенския отбор, докато се прецени след време дали заслужава предложение за договор.
Междувременно изпълнителнният директор на клуба Огнян Цветанов, който съвместява и функциите на администратор, картотекира в БФС 17 футболисти.