Гонитба между две коли с яростни присветвания и гневни клаксони приключи с безцеремонен бой на кръговото на Дунав мост вчера около 15 часа.
Гонката между двата автомобила с роми с русенска и шуменска регистрация започва още на бул."България". Когато русенската кола стига кръговото преди граничния пункт, спира, а при вида на идващите преследващи потегля рязко назад и колите се блъскат. Тогава разярените шуменски цигани слизат, набиват русенеца и му чупят страничното огледало и предното обзорно стъкло. Страстите утихват едва след идването на екипи от Второ РПУ и КАТ.
Това бе вторият голям инцидент за деня в района. Сутринта на почти същото място - до така и незаработилия Дунав мол, млад мъж, пътуващ с автомобила си за работа, губи управление, качва се на бордюра, където помита мантинела, ограничителни колчета и пътен знак, след което се е блъска в камион. За късмет той в момента се движи бавно напред и това смекчава удара. Младият мъж зад волана си обаснява инцидента с внезапно спукана гума или скъсан носач.
Заради инцидента в пиковия час движението бе затруднено и се образуваха огромни задръствания в посока Дунав мост и Източна промишлена зона.