Открадната от румънец мъжка чантичка беше подхвърлена пред магазина за часовници на ул."Константин Иречек"6 без пари, но с документите на собственика.
Във вторник около 17 часа отидох до близката аптека и заключих магазина, като оставих табуретка пред вратата. Върнах се след десетина минути и видях на столчето чантичка. Реших, че е на приятел и я прибрах, разказа известният собственик на магазина Стефан Бунарджиев.
След като до 18.30 часа никой не се появява, той отваря чантичката и намира документи на румънски гражданин, ключове за жилище, няколко дебитни и кредитни карти. И един смачкан американски долар, явно нехванал окото на крадците. И след като до вчера  сутринта никой не му се обажда, той подава сигнал лично на началника на Криминална полиция Петър Ванев, който изпраща екип да вземе находката. 
Чентичката вероятно е открадната на оживено място в града и колкото и да звучи парадоксално, крадците са проявили малко съвест, защото са я оставили на видно място, за да може жертвата да си получи поне документите, казаха криминалисти. Сега предстои издирването му чрез европейската система на Гранична полиция.