Пет пъти осъждан рецидивист прибегнал до кражби и грабежи, след като започнал нова връзка, а за да поддържал искрата, му трябвали пари. Така, малко след като излязъл предсрочно от затвора, 31-годишният Бедри Б. прибегнал отново до престъпване на закона. Под ударите му попаднали павилионите „Лафка“, откъдето имал за цел да отмъкне колкото може повече лотарийни билети с надеждата, че ще го сполети големият късмет и ще спечели сума с много нули. В крайна сметка обаче се оказал отново задържан зад решетките, а вчера добави и нова присъда в досието си.
Бедри бе обвинен за общо 15 кражби от магазинчетата между 9 и 18 октомври миналата година, 3 от които придружени със сила и дърпане. Планът му бил, след като отиде до павилиончето, да помоли продавачката да му предложи повечко талончета, за да може да си избере. Служителките изваждали много билети, а в това време рецидивистът се сещал, че иска да си купи цигари или шоколад, с което разсейвал жените зад щанда и докато се обърнели да му изпълнят поръчката, той побягвал с колкото се може повече късметлийски талони. В три от случаите обаче продавачките държали в ръцете си билетчетата и не ги пускали, за да ги разгледа свободно. Тогава той насила ги издърпвал и затова се сдоби с тежкото обвинение за грабеж. Така за десетина дни Бедри успял да отмъкне над 140 билета и 10 кутии цигари за 1064 лева.
И прокуратурата, и адвокатът на рецидивиста се обединиха около мнението, че действително той е извършил много посегателства за кратко време, но пък на ниска стойност. Отделно грабежите не били съпроводени от голяма сила, нито били планирани - идеята му била да върши просто кражби. Затова прецениха, че заслужава минимално наказание - 5 години, което заради съкратеното гледане на делото и самопризнанията да бъде намалено на 3 години и 4 месеца. Тази присъда му прочете и съдебният състав, като ще трябва да плати и 554 лева обезщетение на „Лафка“. Наказанието може да се обжалва.