Васил Шопов се отдалечава от "Дунав" и се приближава до договор с ЦСКА 1948, научи "Утро". Ръководството на русенския клуб преговаряло до последно с него и му предложило пакет от лични финансови условия, но той не ги приел. Поне такава бе новината към вчерашна дата. Дали ще има завой в решението му? Вероятността е нищожна.   
Парадоксът е, че само преди година бившият футболист на "Дунав" и "Ботев" /Пд/ заяви категорично в интервю, че никога не би се съгласил да играе в България само за един отбор - ЦСКА. 
Сега наистина става въпрос за тима от Втора лига, но откъдето и да погледнеш, все се набиват в очи едни и същи четири букви. Вероятно Шопов е преосмислил бързо своите принципи предвид щедрите заплати в този странен клуб, финансиран от анонимни за широката публика бизнесмени. В крайна сметка всеки има право да избира най-доброто. Единствената поука в случая е в припомнянето на старата поговорка "Голям залък лапни, голяма дума не казвай".
А румънецът Драгош Фирцулеску, който бе освободен от "Дунав", се появи изненадващо за следобедната тренировка във вторник. Дали няма да бъде върнат в отбора, тъй като без това се усеще липса - дори като бройка - на флангови играчи?
Не! Оказа се, че футболистът помолил само да поддържа форма с русенския отбор и старши треньорът Людмил Киров му разрешил.